Ce trebuie sa faci pentru a preveni furtul bicicletei tale?

In timp ce mersul pe bicicleta aduce multe satisfactii si beneficii pe toate planurile, exista totusi si cateva riscuri care intervin atunci cand detii o bicicleta: furtul bicicletei, accidentele din trafic, coliziunile cu pietonii, coliziunile cu alti biciclisti sau orice alt tip de accident aleatoriu.

Potrivit statisticilor inspectoratelor de Politie, in Cluj, in 2013, s-au furat peste 300 de biciclete, iar in Timisoara, peste 400 de biciclete s-au furat in 2013. Nici in Bucuresti situatia nu este mai buna, lunar furandu-se zeci de biciclete.

Iata cateva sfaturi pentru a evita furtul bicicletei:

– Alege un sistem antifurt cu protectie sporita: majoritatea bicicletelor sunt furate prin taierea cu un cleste a lantului de prindere. Pe piata exista, din fericire, sisteme antifurt care au o rezistenta mare si nu pot fi rupte/taiate cu usurinta. Chiar daca aceste sisteme antifurt sunt mai scumpe, te pot scapa de necazuri si, mai ales daca ai o bicicleta scumpa, este mai bine sa platesti 200-400 lei pe un sistem antifurt profesionist, decat sa pierzi 1000 euro sau mai mult.

 Antifurt Trelock U BS 450D

 • Lungime: 230cm
 • Latime: 108cm
 • Nivel Securitate: 4/6
 • Suport Vario ZB 401 si cheie cu LED

Antifurt HQBC Pear 120 Rosu

 • din otel
 • diametru: 10mm
 • lungime: 1200mm

Antifurt Longus 12/950

 

 • sistem de deschidere: cifru
 • sistem de prindere
 • lungime cablu: 950mm
 • grosime cablu: 12mm

 

– Parcheaza bicicleta intr-un loc circulat. Desi, acest lucru nu este o garantie, riscul este mai mic, hotii evitand sa actioneze in astfel de situatii.

Dupa cum spuneam, nu este o garantie. Iata de exemplu un experiment realizat de Vlad Ursulean, care si-a furat singur bicicleta de 16 ori in Bucuresti, fara a fi oprit de nimeni.

Un paznic chiar l-a si ajutat, iar un politist l-a intrebat daca este bicicleta lui si si-a vazut de drum fara a mai pune alte intrebari.

– Nu iti parca bicicleta in scara blocului sau in curte. Nu ii subestima pe infractori! Cel mai sigur, o tii in casa. Conform statisticilor, majoritatea bicicletelor sunt furate din scarile de bloc.

Cu o bicicleta pliabila scapi de griji! Are dimensiuni foarte mici atunci cand este pliata, se monteaza in doar 10 secunde, este usor de transportat, o poti depozita in portbagajul unui autoturism sau intr-un apartament.

– Un ultim sfat: pastreaza factura, fa-i cateva poze bicicletei, noteaza-ti seria cadrului pentru a putea dovedi ca este a ta si pentru a ajuta si politia in procesul de recuperare. Cu seria cadrului, poti apoi sa verifici daca bicicleta ta nu cumva data spre vanzare in pietele din oras.

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin